NL / EN

Creatief zijn ligt dicht bij innovatief zijn. Het lijkt simpel om eenvoudig “dingen te verzinnen” maar als het om een commerciëel doel gaat, moet de creatie ook effectief zijn. Wij moeten dus “oplossing-gericht” denken en ons werk steeds reviewen. Ons resultaat moet altijd iemand stimuleren -iets- te doen, op welk vlak dan ook.

Om te vertellen hoe wij bij The Golden Delicious te werk gaan, vertellen we hier de 3 stadia die we graag met een prospect of klant doorlopen.

VRAAG 1

De eerste vraag die beantwoord moet worden is altijd: welke gedragsverandering wordt er beoogd?

Voor een C-Level presentatie is dat wat anders dan de introductie van een product bij de whole-sale. Of een 90 seconden film heeft vast een ander doel dan een 30 seconden explainer...

Daarom verplaatsen wij ons in de klant, of beter; we beelden ons zíjn klant in. Waar ziet hij de uiting? Wat heeft hij nodig en waaròm heeft hij dat nodig? Wat zou hem verleiden? Wat is zijn drempel?

Zo hebben we een multinational geholpen aan een korte visuele en cinematografische presentatie. Deze vertaalde heel beeldend hoe groot de onvrede van het personeel was na de grote verhuizing en wat de oplossingen zouden zijn. De verantwoordelijke (waar aan gepresenteerd werd) was film-liefhebber en zag door de visualisaties in de presentatie direct het probleem en de mogelijkheden. De fantasie (en daarmee het vooruitzicht tot de oplossing) werdt méér geopend en geraakt dan wanner er een stapel Excel-sheets met data en cijfers overhandigd zou worden. Missie geslaagd!

 

PVH-Journey-1

"TGD heeft onze boodschap doeltreffend ontleed en verwerkt in een cinematografische presentatie! Op deze manier was het resultaat zeer effectief!" - Sander van Lier | Workplace Manager PVH

VRAAG 2

Wat kunnen wij creëren om de ontvanger in beweging te brengen?

Moeten we abri’s gaan inzetten of Online Marketing? Komen we de klant vooral in de bioscoop tegen of heeft de prospect meer informatie nodig en moeten we eerst 'feeden' (informatie geven)? Is er überhaupt een bestaande bekendheid waar we op kunnen leunen? Door antwoorden te krijgen op dit soort vragen, bepalen wij het kader waarin we kunnen bewegen. 

Als er genoeg kapitaal is, kan er eenvoudig “cros-mediaal” worden gewerkt. We zetten dan “de 360 van marketing” in en raken zo altijd wel ergens de doelgroep. Maar wanneer de budgetten geen miljoenen zijn, kunnen we toch erg effectief zijn.

Voor de gemeente hebben we via online marketing héél effectief de ouders (!) van kinderen bereikt, met een nare boodschap om ze “niet te laten (mee)drinken ten einde van de corona tijd en de jaarwisseling”. Door breed op Socials aanwezig te zijn met een zéér prikkelende zin “Ben jij ook een ouder van NIX18 - doe hier de test” bereikten we een brede doelgroep en veel, heel veel discussie. Op basis van onderzoek en gegevens van ouders van pubers, wisten we de juiste snaar te raken en de ontvanger vast te houden. Met honderdduizenden views en duizenden hits per dag, starte het gesprek en was Groepsconformatie al snel het gevolg: ouders werden strenger en voelden zich gesteund als andere ouders in de straat dat óók deden. Wat een geweldige campagne was dat!

 

Vitrina-Corporate-Branding-Mockup

"Op zoek naar een ervaren, slagvaardig en creatief team vond ik The Golden Delicious. De fijne samenwerking heeft geleid tot een geheel nieuwe presentatie, waar wij onze markt mee kunnen benaderen. Chapeau voor de ideeën en uitvoering!" - Jos Bookelman | CEO Vitrina

VRAAG 3

Wat is de missie, visie, identiteit en imago van de klant, dienst of product?

Een belangrijk onderdeel van de creatieve werkwijze is het onderzoek naar de missie, visie, identiteit en imago van de organisatie of merk. Dit onderzoek biedt inzicht in de kernwaarden, doelstellingen en identiteit van de organisatie en kan helpen om te begrijpen wat de organisatie uniek maakt en wat haar potentiële doelgroep is. We houden het graag simpel in deze long-read:

Een missie is een verklaring die beschrijft waarom een organisatie of product bestaat en wat haar directe doel is. Het helpt om de focus te behouden en de activiteiten van de organisatie te sturen.

De visie is het beeld van de toekomstige situatie waarin een organisatie wil verkeren; vaak is dat “waar groei je naar toe?”. De visie kan helpen om richting te geven aan de organisatie en de betrokkenen te motiveren.

Identiteit en image verwijzen naar de unieke kenmerken en waarden van het product of dienst, terwijl de eerste introspectief is en de tweede extrospectief. Beiden zijn opgebouwd uit het gedrag (wat doe je), de idioom (tone-of-voice) en design (look-and-feel) en kunnen ver uit elkaar staan!

Zo hebben we voor een internationale organisatie, die door adverentie-sponsoring gratis duwstoelen levert aan ziekenhuizen, het imago door middel van re-brandning sterk gemoderniseerd met nieuwe copy, logo, website, uitstraling en fotografie. Hiermee verschoof zijn adverteerders-doelgroep van kleine ondernemers naar grote (multi)national dienstverleners. Daarmee is de klant weer klaar voor de toekomst; een prachtig project dat een klein jaar duurde en zeer succesvol is gebleken!

 

NIX18_mockup

"Van onze bestuurders ontvingen wij veel complimenten over de campagne en de wijze waarop deze is uitgevoerd. De aanpak en resultaten worden ook aan de gemeenteraden gepresenteerd. Dank voor de fijne samenwerking." - Esther Koning | Communicatieadviseur Gemeente Koggenland

Kortom, de werkwijze van creatie vereist een goed begrip van de missie, visie, identiteit en imago van een organisatie of merk. Een creatief proces dat niet in lijn is met deze ingrediënten, kan leiden tot verwarring en inconsistentie. Het is dus zaak om een resultaat te creëren, dat past bij de kernwaarden en doelstellingen van de organisatie.

En dat doen we!

The Golden Delicious

Contact

Frank Puts | creative
frank@thegoldendelicious.nl
+31 (0)6 - 53 270 555

Patrick Groeneveld | business
patrick@thegoldendelicious.nl
+31 (0)6 - 11 23 08 66

Theo Vullings | finance
finance@thegoldendelicious.nl

Office | studio
Verlengde Lageweg 19
1628 PM  Hoorn
+31 (0)229 - 31 11 13