fbpx

Beeldbewerking

OV-chip ism Reinout

Rode Kruis ism Ferry

Beeldbewerking

De opdrachten van onderstaande klanten hebben de focus op beeldmontage en beeldbewerking. De drie opdrachtgevers zijn het Rode Kruis, Old Captain en de OV-

Chipkaart.
Voor de shoot daadwerkelijk start, moet er veel gebeuren. Er wordt nagedacht over de set, de opbouw en ook het lichtplan is belangrijk. Sommige onderdelen krijgen minder aandacht omdat we dit aanpassen in de nabewerking, met gebruikmaking van beeldbewerkingsprogramma's en special effects.

Het Rode Kruis
Voor het Rode Kruis gingen we naar een bijzondere locatie: het Nationaal Nederlands Rampencentrum in Vught. Normaal gesproken is deze plek niet toegankelijk voor buitenstaanders, het wordt beveiligd als een fort. Iedereen van de cast werd daarom uitgebreid gescreend en gefouilleerd. Er waren strenge regels, we konden weinig aanpassen aan de voertuigen en attributen op locatie. Ook mocht niks vies worden. Het vuur, de rook en alle beschadigingen die je ziet, hebben we in een later stadium aan het beeld toegevoegd.

De vrijwilligers van Lotus hielpen ons op de set als figurant. In de korte film zie je hoe we het beeld achteraf opbouwden om het op een echte ramplocatie te laten lijken. Laag voor laag is het beeld aangepast en aangekleed. De laatste stap was de bewerkte foto samen te voegen met de huisstijl van het Rode Kruis. Susanne Arnold en Marianne van der Poel van het Rode Kruis: 'The Golden Delicious heeft ons blij verrast met het mooie resultaat. De foto heeft een realistisch karakter'.

OV Chipkaart.
Soms zijn er opnamedagen bij waar we creatief moeten omgaan met de situatie. De fotoshoot met de bus van het OV was gepland voor buiten, maar het regende te hard. Na een kort overleg met de klant werd de bus de donkere remise binnengereden. Met een flinke lamp naast de bus als zon en een lamp binnenin de bus, begon de fotografie, uiteraard met in het achterhoofd de montage achteraf. Op de korte film zie je de foto voor en na de beeldbewerking.

Old Captain liquors.
Bij deze opdracht was een nieuw advertentiebeeld nodig voor in magazines en online. Deze moest passen bij de merkbeleving van Old Captain liquors: avontuurlijk, tropisch en met een vakantiegevoel. De creatie is in verschillende onderdelen opgebouwd in onze fotostudio in Hoorn.
Het beeld van de klipper (boot) is aangekocht bij een fotobank en ontbrekende rekwisieten zoals de kikker (stang om het touw aan vast te maken) en de houten boarding gebruikten we op de set. Toen de beelden af waren kregen we de vraag van de opdrachtgever om nog enkele elementen aan te passen. Deze feedback hebben we verwerkt tot het huidige eindresultaat.